sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Turhauttavaa sairaslomailua

Kuluneen viikon olen viettänyt pakkosairaslomalla. Kaltaiselleni melko toimeliaalle ja ehkä hieman keskittymishäiriöiselle ihmiselle jokainen sekunti ja minuutti on ollut silkkaa kidutusta. Kotona tuntuu, että seinät kaatuvat päälle ja tallilla olen tuntenut itseni äärimmäisen hyödyttömäksi. Hyödytön olen ollutkin. Pelkkä Millin juoksutus sai minut aivan uuvuksiin :/

Millin kanssa seurustelemassa :)
Toivon, että oloni paranisi nopeasti ja pääsisin taas ratsastamaan. Lomaillessa olen huomannut, miten tärkeä osa työtä ratsastaminen on minulle. Minusta on mukava opettaa muita ja puuhailla hevosten kanssa, mutta kyllä ratsastaminen on edelleen se paras juttu. Nyt on ollut myös aivan liikaa aikaa haaveilla siitä omasta hevosesta. Onneksi minulla on sentään oma poni Raivo :) Olisi kiva, kun voisin ottaa sen mukaan Helsinkiin.

Rakas poni. Kuva: Neea
Saimme vihdoin Saksasta Kisatiimille kisahuovat ja korvahuput. Haimme perjantaina porukalle hienot uudet kisapaidatkin. Kyllä nyt kelpaa lähteä kilpailemaan! :)

Kisahuovat vielä iskemättöminä
Pidimme tänään tiimiläisten kanssa tiimi-miitin. Oli kiva saada porukka kasaan ja vaihtaa ajatuksia. Saimme sovittua kevääksi talkoopäivät, jolloin maastoesterata pystytetään. Kisatiimi lupasi järjestää kotitallilla harjoituskisat. Luvassa on sekä koulu- että estekisat. Nyt aletaan miettiä jokaiselle henkilökohtaisia tavoitteita, joita kohti treenataan. Meidän oppilaiden kaltaisia ratsastajia on ilo valmentaa. Kun motivaatio on kohdillaan, voidaan alkaa odottaa tuloksiakin! Muistakaahan seurata tiimin kuulumisia BLOGISTA.

Risueste

Hevosoppilaatkin ovat edistyneet mukavasti. Päivitän lähipäivinä tänne upeita uusia kuvia Evelynistä (s.-09).

Johanna&Samu(s.-09). Ensimmäinen ratsutusjakso on iso askel nuoren hevosen elämässä.
Jos sairaslomailu on turhauttanut minut, niin ratsastuskoulun arki on saanut varmasti kv-ratojen tähden Millin pään pyörälle. Ratsastuskoululla oppilaat vaihtuvat ja muitakin ihmisiä pyörii tallilla paljon. Opettajien, valmentajien ja hevostenhoitajien tehtävänä on ohjeistaa ratsastajia käsittelemään hevosia yhtenäisellä tavalla, jotta hevoset voivat tuntea olonsa turvalliseksi. Meillä hevosia ei läpsitä, niille ei huudeta eikä niitä myöskään hirtetä kiinni karsinan kalteriin hoitamisen ajaksi. On tärkeää, että ratsastajat oppivat kommunikoimaan hevosen kanssa kehonkielellä ja hevosella pitää olla mahdollisuus ottaa halutessaan etäisyyttä ihmiseen.

Huh, hullunmyllyä! Milli yrittää esittää kuollutta ;)
Kevätaurinkoa alkavaan viikkoonne toivottaa,

Essi









1 kommentti: