maanantai 27. toukokuuta 2013

Jälleen ratsailla..

Eilen nousin pitkästä aikaa satulaan. Kivaa oli, mutta tänään niskat huutaa hoosiannaa ja piti nousta buranan voimalla sängystä. Seuraavaa satulaan nousua täytyy harkita tarkemmin. Ehkä se onnistuisi jo tällä viikolla, jos taluttaisin alkukäynnit, juoksuttaisin alkuravit liinassa ja työskentelisin laukassa vain kevyessä istunnassa? Näin saisin minimoitua niskaan kohdistuvat tärähdykset. Huoh, kai se jo paistaa näistä suunnitelmista läpi, että olen totaalisen kyllästynyt sairastamiseen.

Ihana ilma ja ihana uusi hevonen
Raivon kanssa olen jatkanut maastakäsin työskentelyä. Vaaratilanteet olivat taas viikonloppuna läsnä, kun harjoittelin sen kanssa kavioiden nostoa. Huonoksi onneksi juuri kun olin saanut kavion irti maasta niin suitset putosivat harjapakin päältä maahan (10cm:n matkan) ja poni hyppäsi syliini. Niskavammani paheni varmaan muutamalla asteella. Ai miten niin reaktiivinen poni? 

Maasta työskentely on tehnyt ihan hyvää Raivolle, koska se on niin äärettömän herkkä. Tottakai me kaikki haluamme ratsastaa reaktiivisia ja nopeita hevosia, mutta tässä ollaan jo aikalailla äärirajoilla, kun laukannosto tapahtuu 1/3 maiskautuksella ja pidäte on lähinnä vain silmien räpsäytys. Raivo antaa nykyään laittaa riimun hyvin päähän ja suitsien laiton kanssa ollaan myös edistytty paljon:) Tämä poni on niin mahtava, koska se oppii todella nopeasti.

Raivo ja Evelyn. Kuvasta ei näy mutta Evelyn otti aurinkoa ja söi samalla heiniä :D
Evelynille kuuluu hyvää se on edistynyt paljon ja löytänyt eteenpäinpyrkimyksen. Evelynin treenaus on jäänyt yksinomaan Johannan harteille ja täytyy sanoa, että hyvin on mennyt. Olen ollut muutamaan otteeseen kuvaajan tai hevosentaluttajan roolissa kentän reunalla ja tamman liikkumista on ollut ilo katsoa.

Evelyn ja Johanna
Malwa alkaa olla jo kunnossa. Kuume ei onneksi lähtenyt enää nousemaan ja tamma piristyi nopeasti. Muut uudet hevoset ovat olleet terveinä. Tilasimme niille samantien raspauksen, koska hampaiden on oltava kunnossa. Kaikki käyttäytyivät asiallisesti ja saivat eläinlääkäriltä kehuja:) Muut hevoset saivat rokotuksia. Viime viikolla eläinlääkäriä ei onneksi tarvittu muuhun kuin perushuoltoon!

Kwakerfeller on saanut Kirsin antaman lempinimen NAKKE.
Nauttikaa lämmöstä ja auringosta. Tätä on odotettu!

Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti