maanantai 13. toukokuuta 2013

Tervetuloa Toukolaan Abby!

Vihdoinkin! Meidän pitkä ja piinaava odotus palkittiin perjantai-aamuna (10.5.) ennen kello kahdeksaa, kun Debby synnytti salassa kaikilta tammavarsan.

Olin itse käynyt tallilla klo 24.00. Tämän jälkeen nukuin muutaman tunnin painajaisten sekaista unta ja lähdin taas tallille Kyyn kanssa klo 4.00. Kyy karkasi, joten olin tallilla yli tunnin. Debby söi tyytyväisenä heiniään eikä mitään merkkejä varsomisesta ollut, joten laitoin kotona herätyksen vasta klo 10.

Debbyä oltiin käyty katsomassa vielä klo 7.00 ja kaikki oli näyttänyt tavalliselta. Klo 8.00 heräsin Johannan soittoon: "Debbyllä on tumma varsa!". Sanat jäivät soimaan päähäni ja lähdin pesemään hampaita. Debbyllä on tumma varsa, Debbyllä on tumma varsa, Debbyllä on tumma varsa,..

Pienellä viiveellä sanat vihdoin saapuivat perille univelan ja aivotärähdyksen runtelemiin aivoihini. DEBBYLLÄ ON TUMMA VARSA! Äkkiä tallille. Äkkiä! Onneksi en itse ajanut autoa tallille. Olisin varmaan päätynyt siinä mielentilassa jonnekin pöpelikköön. Pikkuhiljaa alkoi myös herätä huoli siitä, onko kaikki kunnossa.

Perillä näin ihmeissään olevan Debbyn ja kauniin varsan joka oli juuri noussut jaloilleen. Varsa käveli huterin askelin, mutta ymmärsi ottaa karsinan seinästä tukea. Kertaakaan se ei kaatunut. Varsa yritti imeä kaikkea mahdollista. Se oli hassunnäköinen pieni olento.

Näin yllättäen saimme maailmaan siron erikoisen kauniin tammavarsan, jolla on tähti päässä ja ylähuuli mutrussa. Kutsumme varsaa Abbyksi. Abby on luonteeltaan todella rohkea. Se tykkää ihmisistä ja pukittelusta. Kahden päivän ikäisenä Abby keksi laukan ja sen jälkeen se ei ole muuta halunnutkaan tehdä kuin laukata kovaa! :)

Tässä vielä Vapun ottamia kuvia sunnuntailta:


Ylähuuli mutrussa ja isot korvat niinkuin äidilläänkin

Kaunis tamma <3

Testataan jousia

Laukkaaminen on kivaa...

...ja tiukat käännökset kuuluvat asiaan.


Hetken jaksaa olla hereillä.


Blogista voi seurata jatkossa myös pienen Abbyn kasvua ja kuulumisia.

Terveisin,
Todella ylpeä kasvattaja
Essi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti